ΑΥΡΑ ΚΡΗΤΗΣ: 100% ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ DESIGN

Η Αύρα Κρήτης ακολουθεί παραδοσιακές πρακτικές παρασκευής καλλυντικών, με τη χειρωνακτική εργασία να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των διεργασιών. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα περιποίησης της Αύρας Κρήτης περήφανα κερδίζουν τον χαρακτηρισμό «χειροποίητα».

Τα προϊόντα της Αύρας Κρήτης όμως, δεν ξεχωρίζουν μόνο γιατί είναι χειροποίητα, αλλά και γιατί η συσκευασία τους κοσμείται με απεικονίσεις ζωγραφισμένες με το χέρι. Οι ειδικοί της Αύρας Κρήτης εξηγούν τους 3 λόγους που τα δημιουργήματά της είναι τόσο ιδιαίτερα.

1. ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 «Στην Αύρα Κρήτης πιστεύουμε στο χειροποίητο δημιούργημα, στο προϊόν φτιαγμένο με αγάπη.
Όλος ο κόσμος θα είναι καλύτερος αν κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που αγαπά»

Κάθε ένα προϊόν που δημιουργείται από την Αύρα Κρήτης, περιβάλλεται από μία αύρα αγάπης. Πλασμένο με προσωπική φροντίδα και ζήλο, με προσοχή στη λεπτομέρεια και στόχο την επίτευξη της τελειότητας, κάθε προϊόν χαίρει υψηλής ποιότητας.

Οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά, με κριτήριο τη συμβολή στην αποτελεσματικότητα των καλλυντικών προϊόντων με φυσικό τρόπο και γνώμονα την προφύλαξη της ανθρώπινης υγείας.

Στη συνέχεια, αναμειγνύονται σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές και βάσει διεργασιών που απαιτούν τη συνεχή ανθρώπινη συνεισφορά. Ως εκ τούτου, παρακολουθείται στενά κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και εξασφαλίζεται η διαφύλαξη της ύψιστης ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Επιδιώκοντας να υπογραμμίσουμε την ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, έναντι εκείνων της μαζικής βιομηχανικής παραγωγής, επιλέξαμε να κοσμήσουν τις ετικέτες των καλλυντικών χειροποίητα έργα.

Έργα ζωγραφισμένα με το χέρι, αποκλειστικά από την ομάδα της Αύρας Κρήτης, με την ίδια αφοσίωση και αγάπη που επιδεικνύουμε κατά την παρασκευή των φυσικών καλλυντικών.

2. ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διατηρώντας χειρωνακτικές πρακτικές στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και συσκευασίας των προϊόντων, η Αύρα Κρήτης μειώνει σημαντικά τις απαιτήσεις σε κατανάλωση ενέργειας.

Δίνοντας βάση στο ανθρώπινο δυναμικό, η Αύρα Κρήτης συμβάλει στην αποφυγή χρήσης μηχανικών μέσων μειώνοντας έτσι σημαντικά το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Η Αύρα Κρήτης, διατηρεί υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και ενισχύει έμπρακτα την προστασία του.

3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι νέες γενιές τείνουν να εγκαταλείπουν τις παραδοσιακές τεχνικές του τόπου τους, καθώς πλέον δεν μπορούν να τους προσδώσουν οικονομικούς πόρους, τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή ειδών προσφέρει τα ίδια αγαθά σε γιγαντιαίες ποσότητες και χαμηλό κόστος.

Για παράδειγμα, τέχνες όπως η αγγειοπλαστική έχουν αποκτήσει πλέον δευτερεύοντα ρόλο, καθώς τα βιομηχανικώς παραγόμενα σκεύη έχουν κυριεύσει την αγορά. Ευτυχώς, η τέχνη αυτή επιβιώνει με τη μορφή δραστηριότητας ενασχόλησης ελεύθερου χρόνου.

Άλλες τέχνες όμως κινδυνεύουν πραγματικά, όπως είναι για παράδειγμα ο αργαλειός. Ενώ πριν την εκβιομηχανοποίηση της υφαντουργίας αποτελούσε το σημαντικότερο μέσο χειροποίητης δημιουργίας υφαντών, πλέον η γνώση της τέχνης αυτής τείνει να εκλείψει.

Η Αύρα Κρήτης σέβεται τα μυστικά της παράδοσης και νοιάζεται για τη διάσωσή τους. Οι τακτικές που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών της, έχουν τις ρίζες τους στην Κρητική παράδοση, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του σαπουνιού.

«Τα σαπούνια μας παράγονται όλα με την παραδοσιακή οικιακή μέθοδο σαπωνοποίησης, γνωστή σήμερα ως η ψυχρή μέθοδος. Το σαπούνι που δημιουργείται αφήνεται να ωριμάσει υπομονετικά για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών. Αυτό ορίζει η παράδοση και αυτό ακολουθούμε»

Ακόμη, η Αύρα Κρήτης θέλει να αποτελέσει πηγή παρακίνησης ενασχόλησης με τις τέχνες και να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα αυτή, μέσα από τα χειροποίητα έργα που κοσμούν τους περιέκτες των καλλυντικών.

Οι ειδικοί της Αύρας Κρήτης υποστηρίζουν ότι κάθε ταλέντο πρέπει να καλλιεργείται και να ενισχύεται, κάθε ενασχόληση που προσδίδει τη χαρά της δημιουργίας πρέπει να ενθαρρύνεται.

Η Αύρα Κρήτης πιστεύει στους μικρούς δημιουργούς με μεγάλη δημιουργικότητα, όρεξη και αγάπη.

en_GB